Malý průvodce pracovními deskami

Malý průvodce pracovními deskami

Pracovní deska je zejména klíčovým prvkem v každé kuchyni. Je proto důležité vybírat takovou, která bude splňovat nejen estetickou stránku, ale především funkčnost a využití. Na výběr je mnoho dekorů a typů, je tedy nutné tomuto výběru věnovat více času, jelikož se jedná o dlouhodobou záležitost. 

Výhody pracovní desky:

  • Praktičnost – je nepostradatelnou součástí kuchyně pro přípravu jídel.

  • Estetika – výběr pracovní desky ovlivní celkový design kuchyně a dodá prostoru originální vzhled.

  • Materiál – existuje mnoho materiálů, který si každý vybere dle požadovaných vlastností. 

  • Snadná údržba – některé materiály jsou odolné vůči skvrnám a snadno se čistí.
     

Nevýhody pracovní desky:

  • Cena – kvalitní materiály pro výrobu desek mohou být poměrně drahé.

  • Poškození materiálu – některé materiály jsou náchylné k poškození, například od krájení nebo nárazů.

  • Potřeba údržby – některé materiály vyžadují zvýšenou a pravidelnou údržbu.
     

Typy pracovních desek:

  • Laminované – nejčastěji využívané, odolné a cenově dostupné. Na výběr je mnoho dekorů a barev. 

  • Dřevěné – skvěle se hodí například do kuchyně v provence stylu. Vyžadují ale více údržby.

  • Kamenné – sem řadíme například granit nebo mramor. Jsou velmi odolné a esteticky atraktivní, ale jsou nákladné.  

  • Nerezové – jsou hygienické a odolné. Využití naleznou zejména v profesionálních kuchyních.
     

 

                                           

                                                   Nejoblíbenější laminované pracovní desky z naší nabídky

 

 

 

Odeslat článek známému   Vytisknout