Máte dotaz? +420 722 301 307 (Po-Pá: 8:00-18:00)
Malý průvodce pracovními deskami
Pracovní deska je zejména klíčovým prvkem v každé kuchyni. Je proto důležité vybírat takovou, která bude splňovat nejen estetickou stránku, ale především funkčnost a využití. Na výběr je mnoho dekorů a typů, je tedy nutné tomuto výběru věnovat více času, jelikož se jedná o dlouhodobou záležitost.
Výhody pracovní desky:
-
Praktičnost – je nepostradatelnou součástí kuchyně pro přípravu jídel.
-
Estetika – výběr pracovní desky ovlivní celkový design kuchyně a dodá prostoru originální vzhled.
-
Materiál – existuje mnoho materiálů, který si každý vybere dle požadovaných vlastností.
-
Snadná údržba – některé materiály jsou odolné vůči skvrnám a snadno se čistí.
Nevýhody pracovní desky:
-
Cena – kvalitní materiály pro výrobu desek mohou být poměrně drahé.
-
Poškození materiálu – některé materiály jsou náchylné k poškození, například od krájení nebo nárazů.
-
Potřeba údržby – některé materiály vyžadují zvýšenou a pravidelnou údržbu.
Typy pracovních desek:
-
Laminované – nejčastěji využívané, odolné a cenově dostupné. Na výběr je mnoho dekorů a barev.
-
Dřevěné – skvěle se hodí například do kuchyně v provence stylu. Vyžadují ale více údržby.
-
Kamenné – sem řadíme například granit nebo mramor. Jsou velmi odolné a esteticky atraktivní, ale jsou nákladné.
-
Nerezové – jsou hygienické a odolné. Využití naleznou zejména v profesionálních kuchyních.
Nejoblíbenější laminované pracovní desky z naší nabídky